Potraviny a výživa - učebnice pro učební obor Kuchařské práce OU
Popis
Formát: A4
Vazba: brožovaná
Učebnice je určena žákům prvního až třetího ročníku odborných učilišť učebního oboru Kuchařské práce.
Učební text podává ucelený přehled o základních surovinách potřebných pro přípravu jídel a nápojů. Je členěn v souladu s platnými učebními osnovami a poskytuje základní vědomosti z nauky o výživě. Podává základní informace o složení potravin a významu jednotlivých složek a surovin pro výživu člověka.
Učebnice obsahuje kapitoly nazvané:
* Brambory,
* Zelenina,
* Ovoce,
* Vejce,
* Tuky,
* Cukr,
* Nápoje,
* Jatečné maso
* specifikuje jednotlivé druhy masa.
V závěru textu je žák informován o zásadách správné výživy, různých názorech na výživu, pravidlech hygieny a systému dietní výživy.
Specifikace
Váha | 0.324 kg | |
ROČNÍK | SPECIÁLNÍ ŠKOLY | |
Autor | Marie Šebelová |